За Мен

За Маноил Манев

Ако може да се опише кратко животът на Маноил Манев, то това са: „Орисан да бъде Ченге“. Още в топлата нощ на 23 Юли, 1969 година, само три часа след като се появил на този свят, мощните призиви на Маноил за полагащата му се по Закони и Конвенции храна, вдигнали на крака всички и станали причина за разкриване на дълго-коментираната криминална тайна в Родилното на Стара Загора, от Кого е бременна красивата медицинска сестра в отделението по Неонатология.

Този стремеж да разкрива мистерии, продължил и през годините в Училище, довели до т.нар. „Златни години на Спортното Училище – Стара Загора“, белязани с това, че нито един дневник с лоши оценки не бил похитен от недооценени от Учителите си ученици.

Открил в себе си стремежът да спасява Света, Баби, Дядовци и страдащи съученички, естественият път на Маноил Манев го води в Академията на МВР, където единственото различно от вродените му стремежи и мераци да пази и защитава, което променили в Манев било, загубата на интерес към спасението на Ученички, след като разбрал, че по Закон, дават между 5 и 15 години затвор, при първоначално строг режим за Ученичка.

Бил добро Ченге, така казват приятелите му, а Враговете, само тихо шепнат сгушени в тайни мазета, че се натягал. Хващал бандити, правил обиски, плашил Престъпния свят във време, когато яки момчета лепяха лепенки по коли и магазини, а Полицаите гледаха да не вдигат много шум, покрай тези лепенки.

Успоредно с това, желанието му да разплита мистерии го отвели и до Велико Търново, където неочаквано за всички станал магистър по История, което не се връзвало с непрестанните му занимания, направили го първият носител на V дан в България по У-Шу.

И нормално за тези, които знаят, че школуваният офицерски глас, съчетан с успехи и Магистратури са успешна начална точка за всеки, решил да поеме по голямата Магистрала на Успеха, Маноил Манев изкачи на един дъх стъпала в ГЕРБ, направили го успешен Народен Представител и в 43-тото, и в 44-тото Народно събрание.

Стремежите и уменията не остават незабелязани и Маноил Манев е избран да стане част от група хора, поставили си за свята цел, да пазят Духовността, Християнските ценности и Светлината на просвещението – Орденът на Тамплиерите в България.

Затова, не питайте кой е Маноил Манев, а какво е направил. Направил е поредната си книга, в която смесва мистиката с Историята, фантастиката с реалността, стремежът към изяществото с грубостта на настоящото. Един котел от страст, мистика и История. И много фантазия.

А това е работеща формула за успех на една книга днес…

Registration

Forgotten Password?